teatree

tea tree

Melaleuca Alternafolio

de grønne blade virker mere antiseptisk, antibakterielt, antimykotisk end noget

i hudpleje mod forkølelsessår og acne, i shampoo mod skæl

og i munden mod blister, tandsten og belægninger


teatree - Melaleuca alternafolia


TETRÆ er antimykotisk (mod svamp), betændelseshæmmende, antireumatisk, antibakteriel, immunstimulerende og regulerer produktionen af histaminer, som er ansvarlig for kroppens reaktioner med smerter, betændelse og allergi. Tetræ har en kortisonlignende egenskab, der får binyrerne til at danne kortisol, hormonet, der påvirker samme fysiske reaktioner mod betændelse, smerte og allergi.   

 

Derudover er det et vidundermiddel for luftvejene, uren hud, insektbid, sårhelende, rensende middel, der også kan bruges som alternativt rengøringsmiddel. 

 

En effektiv tandrensning består af en dråbe almindelig æterisk tetræs-olie (alternifolia) på tandbørsten og en grundig tandbørstning. Når man opdager resultatet, kan man sagtens vænne sig til smagen! Selvom der står på flasken, at denne slags tetræ ikke må bruges indvortes, så er den ok at rense tænder med – man kan endda udskifte sin tandpasta med fordel med tetræs-olie.

 

Dog findes der mange forskellige slags tetræ, fx Melaleuca manuka fra New Zealand, hvor maorierne tygger bladene mod betændelse. Dette tetræ er mere skånsomt mod slimhinderne end de andre, hjælper specielt mod candida og kan i nødstilfælde indtages som 1-3 dråber blandet med honning.

 

Smør dig ind i olie med en dråbe tetræ inden skovturen, så kan du måske undgå flåter og myg. Hvis uheldet er ude, og du alligevel skulle blive stukket/bidt, så virker tetræ lettere bedøvende på smerter og samtidig stærkt desinficerende. 


HEALING GROUND

Igennem tusinder af år har tea tree olies helbredende virkning været kendt.

De australske aboriginals har igennem generationer kendt til de smukke træers helbredende effekt. Legenderne fortæller om søer, der var omkranset af Tea Trees, hvor blade og kviste faldt i vandet og forvandlede søerne til antiseptiske bade.

De lokale aboriginals brugte disse naturlige helende bade til at kurere forskellige hudlidelser – eksempelvis hudinfektioner, forbrændinger, sår og insektbid. Området med Tea Trees kaldte de indfødte for ”Healing ground”.


Teatree-olie udvindes af bladene fra det australske træ, Tea Tree, som officielt er kendt som Melaleuca alternifolia. Træet vokser i et begrænset område i den nordøstlige del af New South Wales i Australien. Det naturlige voksested for træet er et lavtliggende svampet regnskovsområde. Det var netop dette område, den lokale stamme, Bundjalung, kaldte “Healing ground”.


Teatree-olie er lidt af et universalmiddel, der virker effektivt mod en lang række forskellige hudproblemer og lidelser.


Hele 150 indholdsstoffer

Det unikke ved teatree olie er det høje indhold og den optimale kombination af forskellige indholdsstoffer. Faktisk indeholder en original teatree-olie hele 150 indholdsstoffer, der gør, at teatree modvirker bakterier og løser en lang række hudproblemer.


Ud af de 150 organiske komponenter er især otte af dem de vigtigste. De otte komponenter sikrer, at olien er af den højeste kvalitet. Og ud af de otte komponenter er det særligt Cineol og Terpineol, der spiller den afgørende rolle. Cineol er et stof, der bliver optaget i vores krop via næsen eller lungerne, når den æteriske olie indåndes. Terpineol er det virksomme og aktivt bakteriedræbende stof i teatree-olie. Det australske kvalitetskrav for ægte teatree-olie er, at olien indeholder mere end 30 % Terpineol og mindre end 15 % Cineol. Typisk er indholdet af Terpineol over 40%.


Det kan bruges som mundskyl mod blister, halsonde, tandsten, tandkødsproblemer og mundsår og virker samtidig mod virus og bakterieangreb.


En dråbe på tandbørsten anbefales til at styrke immunforsvaret, fjerner uønskede bakterier og gør spyttet mere basisk med en pH-værdi på mellem 7 og 8. Tandpastaen kan med fordel suppleres eller endda udskiftes med en dråbe teatree, der fjerner misfarvninger og giver en blid men effektiv rensning af tænderne. Læs blogindlægget om tandrensning på en af sommerens yogaworkshops HER

naturlig hudpleje

tea tree renser din hud... sådan gør du

dup området med uren hud med et par dråber teatree olie eller smør dig ind i en creme/olie blandet med et par dråber teatree - skyl bagefter med rent gerne kogt lunkent vand.
opskrifter

teatree kan anvendes til al mulig forskellig hud- og skønhedspleje, selv til fodbade i forbindelse med negle- og fodsvamp og det er DET BEDSTE til at rense tænder for tandsten, belægninger og misfarvninger -

der er altid en teatree-tandrensning på programmet, når vi er på detox retreats <3