røgelse

røgelse

frankincense

frank incense er fællesbetegnelsen for ægte naturlig røgelse, der som harpiks bliver tappet af forskellige træer fra den varmere del af kloden - i den arabiske verden kaldet Allahs tårer særligt af Boswellia-familien eller Copal i Mexico, som også er navnet på vores resort ved Stillehavskysten på yogaferie i november...


FRANK INCENSE - ÆGTE RØGELSE

er en velduftende harpiks, der stammer fra forskellige træer, særligt copal, Bursera aloexylon fra den kæmpe Burseraceae familie, som vokser mange steder i verden; samt Boswellia-familien, hvor Boswellia sacra er særlig kendt, hvor sacra betyder hellig på latin.


Røgelse blev i tidligere tider brugt i store mængder ved de religiøse ritualer. Ifølge Biblen var guld, røgelse og myrra de gaver, som Jesus fik af Østens vise mænd, de hellige tre konger. Kristendommens vækst svækkede markedet for røgelse i løbet af det 4. århundrede, og ørkendannelse gjorde karavaneruterne gennem den arabiske halvø mere besværlige, samtidig med stadig flere hyppige overfald fra de nomadiske parthere i Mellemøsten, der medvirkede, at røgelseshandlen døde hen efter år 300.


Den glemte by, Ubar, der af og til bliver betragtet som identisk med Irem og som findes i det nuværende Oman, anses for at have været et centrum for handlen med røgelse langs den nyligt genfundne røgelsesvej. Ubar blev fundet i de tidlige 90'ere og man er i gang med de arkæologiske udgravninger.


Det blev sagt om den romerske kejser Nero, at han afbrændte en mængde røgelse, der kunne have dækket Roms forbrug i et helt år, da man begravede hans kone, Poppaea. Eller endnu mere ved Kong Herodot den Stores bisættelse år 4 f.Kr., hvor der skal have været 5000 slaver med røgelseskar foran sørgetoget. Arabien, der dengang var den største eksportør, opretholdt en specialflåde til transport af røgelsestræ for det bedste røgelsestræ voksede kun i et bestemt område i det sydvestlige Arabien.


I årtusinder har man brugt røgelsestræ til medicinsk og kosmetisk formål. I forskellige kulturer havde den også religiøs og spirituel betydning og var indviet til guderne. Det er overleveret fra det gamle Babylon, at der i denne by blev brugt 26.000 kg røgelsestræ pr år. Assyrerne ofrede på samme måde næsten 60 tons røgelsestræ ved den årlige fest til guden, Baal. I det gamle Grækenland afbrændte Hippokrates røgelse og forskellige duftende substanser for at rense Athen for pestsmitten.


I antikken anvendtes megen røgelse og afbrændingen af røgelse skulle skræmme de onde ånder væk. Røgelse var en af de ædleste metoder til at give harmoni og klarsind og til at fordrive negativ energi med, da det renser for gammel energi. Vi har ifølge ayurvedaen brug for alle 5 elementer i hverdagen – æter, luft, ild, vand, jord - hvoraf nutidsmennesket tit mangler ild. Afbrænding af røgelse kan derfor bruges til afbalancering af de 5 elementer. At skabe en atmosfære af ro og fordybelse har med alle sanser at gøre, ikke mindst lugtesansen. Røgelsen kan rense energierne i lokalet og skabe en diskret og afslappende duft. Husk, at det ikke er selve røgen, der er vigtig. Det er den rensende effekt og den aromaterapeutiske rare efterduft, der er ønskværdig.


Det meste såkaldt røgelse på markedet er forurenende parfumepinde, som i stedet for at virke aromaterapeutisk, blot giver tung luft og hovedpine. Skal du købe røgelse, så køb derfor den ægte vare – kvalitet koster, men bør så også være uden nogen former for kemisk tilsætning og kun lavet af rene naturlige materialer.


Frankincense (også kendt som olibanum , hebraisk : לבונה [levona] , arabisk : اللبان al -libān eller arabisk : البخور al -bakhūr ) er en aromatisk harpiks, der bruges i røgelse og parfumer tappet fra træer af slægten Boswellia i familien Burseraceae , især Boswellia sacra. Der er fem vigtigste arter af Boswellia, der producerer ægte røgelse. Harpiks fra hver af de fem findes i forskellige kvaliteter, der afhænger af høsttidspunktet . Harpiksen sorteres efter kvalitet.

Det engelske ord frankincense stammer fra det gamle franske udtryk franc encens , der betyder "røgelse af høj kvalitet". Ordet franc på gammelfransk betød "ædel" eller "ren". En populær folkeetymologi antyder en forbindelse med frankerne (og ofte især franske korsfarere), der genindførte krydderiet til Vesteuropa i middelalderen. 

Blomster og grene af Boswellia sacra-træet er den art, hvorfra mennesker producerer mest røgelse. Saften tappes fra de hårdføre træer ved at skære barken og lade harpiksen bløde ud og snart hærde som krystaller. Den hærdede harpiks kaldes tårer, som forskellige sorter af røgelsestræer laver en lidt anden type harpiks- selv myrra, som jeg meget passende præsenterer i december. Forskelle i jord og klima skaber endnu mere mangfoldighed af harpiksen, selv indenfor den samme art.


Boswellia sacra-træer betragtes som usædvanlige for deres evne til at vokse i miljøer, der er så utilgivelige, at de nogle gange vokser ud af klippen. Træerne begynder at producere harpiks fra de er 8 til 10 år gamle. Tapning udføres to til tre gange om året, hvor årets sidste producerer de bedste tårer på grund af deres højere aromatiske terpen, sesquiterpen og diterpenindhold . Generelt set er de mere uigennemsigtige harpikser den bedste kvalitet. Fin harpiks produceres i det muslimske Somalia, hvor den romersk-katolske kirke aftager det meste af årets høst. 


Nylige undersøgelser viser, at oprindelige træpopulationer er faldende, delvis på grund af overudnyttelse. Tungt tappede træer producerer frø, der spirer med kun 16%, mens frø af træer, der ikke er tappet, spirer med mere end 80%. Derudover har brænding, græsning og angreb fra lang-hornbillen reduceret træbestanden. Rydning af skove til landbrug er også en stor trussel. 

Frankincense olibanum harpiks har været en vigtig del afhandlen på den arabiske halvø i mere end 6.000 år. Dets anvendelse var karakteristisk i religiøse ritualer i hele Mesopotamien og det østlige Middelhav fra den tidligste antik.


Frankincense blev genindført til Europa af frankiske korsfarere, selvom navnet henviser til dets kvalitet, ikke til frankerne selv. Selvom det er bedre kendt som "røgelse" for vesterlændinge, kaldes harpiksen også olibanum eller på arabisk al-lubān ( لبان , groft oversat: "det, der er resultatet af malkning"), en henvisning til mælkeagtig saft tappet fra Boswellia-træet.


Den græske historiker Herodot var bekendt med røgelse og vidste, at den blev høstet fra træer i det sydlige Arabien. Han rapporterede, at gummiet var farligt at høste på grund af giftige slanger, der boede i træerne. Han fortsætter med at beskrive den metode, som araberne har brugt til at omgå dette problem, idet det var at brænde tyggegummiet af styrax- træet, hvis røg ville drive slangerne væk. Theophrastus omtaler harpiksen, ligesom Plinius den ældre også gør i hans Naturalis Historia.


Sydlige Arabien var en stor eksportør af røgelse i antikken, hvor nogle blev handlet så langt som til Kina. Den kinesiske forfatter og toldinspektør fra det 13. århundrede Zhao Rugua skrev om oprindelsen af røgelse og om, at det blev handlet til Kina.


I det gamle Babylon blev op til 60.000 pund røgelse brændt årligt for ritualer og dets aromatiske kvaliteter. Den bibelske beretning om Kristi fødsel nævner vismænd, der tager guld, røgelse og myrra som gaver til Jesus hentyder til, at det var værdifuldt anset som en skat på samme måde som guld.


Ayurvedisk medicin anvender det til luftrensning, sårheling og kvindelige hormonproblemer og til daglig afbrænding på samme måde som i mange kulturer, hvor det som arabisk, somalisk og etiopisk-røgelse anvendes dagligt. Den antikke helbredende egenskaber af røgelse har populariseret dette træs harpiks som en af ​​de mest afgørende æteriske olier til sundhed og velvære.


Frankincense fordele er afledt af dets vigtigste elementer, sesquiterpenes og monoterpener. Sesquiterpenerne kommunikerer med dit limbiske system, hypothalamus og hypofyse, sender impulser til hjernen og påvirker dit nervesystem. Monoterpenerne aflader toksiner fra dine nyrer og lever og har antibakterielle, antiseptiske, smertestillende og stimulerende egenskaber.


Immunsystemet kommunikerer med alle dele af din krop for at forebygge og bekæmpe sygdomsfremkaldende elementer. Immunsystemets vigtigste mekanisme til at forsvare kroppen er de hvide blodlegemer.
Immunsystemet bruger også betændelse til at beskytte kroppen. I Phytotherapy Research blev virkningerne af rensning i musens immunsystem observeret. Resultaterne af undersøgelsen var som følger: Forøgede immunoglobiner, langsommere overfølsomhed, cytokinproduktion, forbedrede T-celle interaktioner. 
Konklusionen af ​​denne undersøgelse er, at kroppens immunsystem stimuleres af ægte røgelse. 


Nye undersøgelser viser, at flere autoimmune sygdomme reagerer positivt på harpiks særligt Boswellia Serrata, der undertrykker den betændelsesagtige reaktion i kroppen bl.a. hud og lunger, men også i forbindelse med leddegigt, hvor Boswellia medvirker til at bevare velfungerende led og på blodprøver kan man se, at der sker en positiv effekt i forhold til immunsystemets vildveje i vores kroppe. Boswellia var klinisk relevant over for sygdomme som astma, leddegigt, morbus chron, slidgigt og colitis ulcerosa og harpiksen fra det lille træ ser lovende ud som en af fremtidens vigtige naturmediciner.


Ifølge videnskab direkte er frankincense olier afgørende for immunsystemet som antiseptika. De dampe eller den røg, der opnås ved afbrændingen, virker som desinficerende og renser luften for bakterier i det rum, hvor det afbrændes.


Undersøgelser har tilknyttet røgelse med hærdning af visse typer kræftceller. Ifølge nylig forskning er røgelse blevet set for at standse væksten af ​​kræftceller, der forårsager, at kræftorganerne lukkes ned. Immunologen Mahmoud Suhail har en forklaring på disse aktuelle rapporter. Han siger at kræft begynder, når en celles DNA-kode er ødelagt. Frankincense virker ved at fortælle de berørte celler, hvad den korrekte DNA-kode er. Frankincense deler hjernen i den berørte celle fra kroppen og forhindrer det i at gengive forkerte DNA-koder.


Frankincense har et stærkt middel kaldet boswellinsyre. Denne terpenoidforbindelse emulerer virkningen af ​​antiinflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen og aspirin. Argumentet i videnskaben er det, da de fleste kroniske sygdomme begynder med inflammation, er de anti-inflammatoriske egenskaber hos boswellinsyre afgørende for behandling af tilstande som astma, arthritis, Crohns og nogle typer af kræftformer. 


For mange mennesker er Lasix og andre lægemidler løsninger på problemer med vandladning. Selv om disse muligheder er øjeblikkelige, er de ikke sikre. Frankincense at være et sikkert og naturligt vanddrivende middel. Det forbedrer vandladningen og gør det muligt for dig at tabe overskydende vandvægt sammen med natrium, fedtstoffer, urinsyre og andre toksiner i kroppen.

Du vil opdage flere og flere annoncer med Boswellia serrata som kosttilskud, hvor det beskrives som gummi harpiks, der indtages som tabletter mod fordøjelsesproblemer som forstoppelse, luft, oppustethed, irritabel tyktarm, mavepine, kramper eller PMS, fordi det øger produktionen af ​​fordøjelsessaft i din mave og fremskynder bevægelsen af ​​mad ved at indlede peristaltisk bevægelse.


Frankincense desinficerer og renser luften og lindrer hoste og fjerner slim i lunger og luftveje. Frankincense lindrer også overbelastning af strubehovedet, bronkier, næsekanalen, svælg og lunger. Det er et anti-inflammatorisk middel, der hjælper med at gøre vejrtrækningen nemmere for astmatikere.
 
Frankincense har sammentrækkende egenskaber, der gør det muligt at styrke hårrødder og tandkød, løfte og tone huden, stimulere tarmvæg og muskler. Ifølge Khan, en studerende inden for landbrugs- og havforskning, hjælper den astringente kvalitet i denne olie med at reducere rynker, kæmper mod tab af fasthed i dine abdominale muskler, tarm og lemmer. Den er også en god koagulant, der hjælper med at stoppe blødning i nedskæringer og sår.

Frankincense virker beroligende ifølge et spørgsmål fra Journal of Men's Health af Wolfgang og Michaela Steflitsch. Frankincense fremkalder en fornemmelse af mental fred, tilfredshed, afslapning og spiritualitet. Det mindsker angst, stress og vrede og gør dig mere introspektiv. Frankincense fremmer afslapning og dyb vejrtrækning, som åbner vejrtrækningen og reducerer blodtrykket.

Hvis du oplever søvnløshed og oplever receptpligtige sovepiller bliver en vane, er det bedre at skifte til et naturligt alternativ. Frankincense er et sove-hjælpemiddel, der ikke har nogen bivirkninger. Ifølge David Wolfe hjælper det folk med anfald og epilepsi få lidt søvn. Den virker ved at sænke niveauerne af kronisk stress og angst, der hovedsageligt er forbundet med søvnløshed.
Dr Axis beskriver frankincense som et middel med en beroligende effekt, der hjælper din krop til at nå den ideelle sovetemperatur.